okt 19

Een Groep C race avond die niet raar was maar wel heel bijzonder! (vrij naar juf ank uit de Luizenmoeder)

Groep C Race 2

Ja dit was weer zo’n avond die heel bijzonder begon en een bijzondere uitslag had.
De baan lag met behulp van de 9 aanwezige leden snel op de tafels en er kon rap begonnen worden met de training.
De training verliep ook voor alle deelnemers voorspoedig en gelukkig bleek de baan net als vorige week over voldoende grip te beschikken.

Net voordat we zouden beginnen met de keuring etc. kwam Jan P. het clubgebouw binnen lopen en starten een levendige discussie met een van de aanwezigen.
Het gevolg van deze levendige discussie was wel dat de planning van deze wedstrijdavond behoorlijk uitliep. (niet raar maar heel bijzonder)
Gelukkig hebben de betrokkene “goede” afspraken met elkaar kunnen maken en e.a. krijgt de komende weken een vervolg op bestuurlijk niveau.

Na dit intermezzo konden we starten met de kwalificatie die uiteindelijk door Robert werd gewonnen, Dennis op de tweede plek en ik geloof Arno op de derde plaats.
Ik moet jullie de juiste uitslag met bijbehorende tijden verschuldigd blijven omdat wederom de mail-duif de weg tussen Assendelft en Amsterdam kwijtraakte. (niet raar maar heel bijzonder)
Ik heb wel begrepen dat e.a. weer heel close was qua tijden.

De race was er een uit het grote race boek(je), close racing en de wedstrijd werd uiteindelijk op baan vakken in de laatste heat beslist. DEAR racing flikte het weer en eindigde dit keer met Dennis op de eerste plaats, Arno op de tweede plaats en Bas finishte als derde.

Het vermelden waard is dat Dennis deze prestatie neerzetten met een nagelnieuwe groep C Toyota zonder uitgebreid te hebben kunnen testen met deze nieuwe auto.
De eerste race met deze auto leverde dus direct een zege op, dit belooft nog wat voor de komende races.

De notulist.

Klik hier voor de uitslag

 

Foto’s Groep-C Startveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top3 Greop-C Reace 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

okt 16

Een snelle en vlotte race! (en dat mag ook wel weer eens)

Alweer de tweede Scaleauto race van het seizoen en dit keer was er ruim voldoende tijd om ook weer een kwalificatie te rijden.
We waren deze avond met 9 rijders waardoor de baan lekker snel opgezet was en er al snel met trainen kon worden gestart.
Het bleek al snel in tegenstelling tot de afgelopen F1 race dat de baan behoorlijk grip had en er door iedereen snelle ronden gedraaid werden.

De kwalificatie was zoals wel vaker gebeurd was in het afgelopen seizoen een prooi voor onze Steef.
Maar zoals het afgelopen seizoen ook vaker gebeurde was deze 1e plaats tijdens de kwalificatie geen garantie voor een top klassering tijdens de wedstrijd.
Alleen had onze Steef ditmaal niet alleen met technisch malheur te maken maar ook fysiek had de vriendelijke Assendelver te maken met enige problemen, nadat hij in een slip raakte naast de wedstrijdleiding tafel en op een knie belanden.
Met een van pijn vertrokken gezicht heeft Steef de wedstrijd uit gereden maar een podium resultaat zat er helaas ook dit keer niet in.

De kwalificatie werd dus gewonnen door Steef met een tweede plek voor Arno en een derde plek voor Bas.

De wedstrijd werd in 2 heats verreden. Snelste man in deze eerste heat werd uiteindelijk Bert met 136,10 rondes en eindigde hiermee op een 6e plaats overall.
In de tweede heat werd uiteindelijk Bas de grote verliezer toen halverwege de wedstrijd zijn BMW snelheid begon te verliezen doordat het interieur langzaam maar zeker op zijn achterwielen zakte en daardoor begon aan te lopen.
Deze tweede heat werd uiteindelijk door Arno met 147,26 rondes gewonnen, een tweede plaats voor Dennis met 144,23 rondes en op de derde plaats Robert ook met 144 rondes maar 1 baanvak minder dan Dennis nl 23!

De notulist.

Klik hier voor de uitslag

Foto’s top3:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

okt 09

Glibberen en Glijden over de baan

Glibberen en Glijden over de baan.
(maar niet iedereen had er kennelijk last van)

Tja de baan was gisterenavond behoorlijk glad, en de meeste deelnemers hebben hier behoorlijk last van gehad. De meeste maar niet allemaal.
De grootste uitzonderingen hierop waren Robert, Edwin en zeker Ron Driessen.
En laten we deze mensen nu ook later op de avond terug vinden op de hoogste treden van het podium.

Startveld Klasse 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De baan was deze avond met behulp van de aanwezige leden weer vlot opgebouwd en er kon al snel worden getraind op een bijzonder gladde baan.
Ondanks het vele reinigen van de banden kregen de meeste van ons niet of onvoldoende grip te pakken. De uitzonderingen waren de mensen die (en dat bleek later) gebruik maakten van nieuwe of bijna nieuwe banden!

De kwalificatie werd vlot afgewerkt en we konden al snel met de wedstrijd beginnen.
De wedstrijd werd in twee heats gereden, er werd een heat met 5 deelnemers verreden en een heat met 4 deelnemers.
De beide heats werden gekenmerkt door veel uitvliegers en glijpartijen waarbij uiteindelijk Robert op de eerste plaats, Edwin op de tweede plaats en een sterk rijdende Ron Driessen op een derde plaats eindigden. Deze drie bleken niet alleen snel te zijn met weinig uitvliegers maar ook de meeste grip te hebben waarbij met name Robert en Ron opvielen.

Het was inmiddels volgens mij alweer een paar wedstrijden gelden dat we Robert op de hoogste trede van het podium tegen kwamen en Ron werd beloont voor de stijgende lijn waarin hij de laatste weken zit. Super Ron!!!

Heren proficiat! Loon naar werken noemt men dat geloof ik.

Voor de gehele uitslag klik hier

Dat betekent ook dat alle klasse’s dit seizoen inmiddels 1x gereden zijn.
De standen in het kampioenschap is dus als volgt: Klik hier voor de standenlijst

De notulist.

Foto’s top3 klasses 1 race 1 2018/2019:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

okt 02

LMP en GT race uitslag

Afgelopen donderdag hadden we een unieke avond.
Voor het eerst gingen we op 1 avond 2 races organiseren.
De eerste klasse die mocht beginnen was de lmp klasse.
Helaas was de auto van Dennis nog niet klaar dus werd deze geleased van een andere deelnemer.
Dat is nou het onderlinge clubgevoel binnen de MTRC:-)
Nadat de laatste bocht voor het rechterstuk nog even werd ingespoten met extra grip kon de rece van start gaan met eerst een kwalificatie die gewonnen werd door Edwin.
2e werd Bert gevolgd door Stef.
Daarna werd er geracet en werd deze met maar 1 baanvak gewonnen door Bert die in de laatste ronde 2 ronden moest goedmaken om Edwin te verschalken

Voor de volledige lmp uitslag klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna moest er nog wel even een gt race worden verreden en om tijd te besparen werd deze verreden zonder kwalificatie
Daar waren nog wel wat pech gevalletjes te bespeuren waaronder Dennis die de wielen van de vooras niet vast had zitten en Bert die de bedrading van het licht liet vastlopen om zijn achteras.
De toppers waren uiteindelijk 1-Andre, 2-Bas en 3-Edwin.

Voor de volledige GT uitslag klik hier

Of het rijden van 2 klassen een volgende keer weer moet worden gedaan is de vraag gezien de tijdsdruk.
Misschien dat daar nog wel even een overleg over kan worden gepleegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sep 21

Verslag van de 1e groep C wedstrijd seizoen 2018/2019 (Porsche 1-2-3)

Ja alweer de 2e MTRC wedstrijd van het nieuwe seizoen met een bijna compleet deelnemersveld van 9 man (Steef nog op vakantie en Ron Prins helaas nog aan het werk).

De baan lag vlot op de nieuwe tafelonderstellen en was snel en probleemloos aangesloten.
Er kon al snel worden getraind. De nieuwe baanstukken geven nog wat minder pick-up maar in vergelijk met vorige week alweer een stuk beter.

De kwalificatie werd weer een ouderwets spannende aangelegenheid met de 1e vijf rijders binnen een halve seconden van elkaar. Er waren zelfs twee rijders die exact dezelfde tijd reden, 6,520 sec.
Dit komt bijna nooit voor en er werd dan ook even gediscussieerd wie er nou uiteindelijk op de 4e en wie er nou op
de 5e plaats geëindigd was. ( je zal aan het einde van het seizoen nou maar net dat ene puntje nodig hebbenJ)

Uiteindelijk was Dennis de snelste gevolgd door Bas en als derde Edwin. Wie nu 4e en wie nu 5e is geworden is mij nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval was Bert 6e en Andre 7e en Ron en Richard sloten de lijst af op de 8e en 9e plaats.

De wedstrijd werd in 2 heats verreden een groep van 4 en een groep van 5 rijders.
Wat in de kwalificatie al te zien was werd in de wedstrijd ook duidelijk iedereen in de top 6 zat op een ronde of minder van elkaar, kortom close racing.
De nummers 1 en 2 zaten op slechts een paar baanvakken afstand van elkaar. Kortom een spannende wedstrijd op een baan die weer elke week sneller aan het worden is. Hier en daar kan de grip nog wat beter maar dat zal de komende weken wel opgelost gaan worden.

De uitslag van de 1e drie is als volgt; 1e Arno met 130,33 ronden op de tweede plaats Edwin met 130,15 ronden en op de derde plaats verrassend Robert met 129,23 ronden.
Op de vierde en vijfde plaats respectievelijk Bas en Bert die met 128,22 en 127,30 dicht achter elkaar over de finish kwamen. Daarachter kwamen Andre (teleurstellend) en Dennis (problemen met z’n regelaar) en als laatsten Ron en Richard.

Zie hieronder de uitslag.

 

 

 

 

Klik hier om de volledige uitslag te downloaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Walker.

In mijn laatste verslagje van 14 september jl. ben ik vergeten te vermelden dat we na een  lange tijd van afwezig te zijn geweest ook weer Erik Stroop mochten verwelkomen,
Erik kwam gezellig even buurten om de sfeer weer even te proeven. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter met hem maar hij heeft nog wel wat tijd nodig om verder te herstellen.
Fijn om je weer op de club te zien! En nog veel succes de komende tijd!

sep 14

Een rommelige start van het nieuwe MTRC raceseizoen.

Maar uiteindelijk kwam alles toch nog goed.)

Met de afwezigheid van Steef en Bert kwamen we gisterenavond op een totaal van 8 deelnemers aan de 1e Scaleauto wedstrijd van dit nieuwe raceseizoen bij MTRC.
Ron besloot na de training om toch af te zien van wedstrijd deelname, hij kreeg zijn auto niet zoals hij graag wilde hebben, jammer. Dus uiteindelijk met 8 man aan de start.

Maar voordat we uiteindelijk konden starten waren er wel de nodige bijzonder vreemde storingen te verhelpen door onze electro techneuten Edwin en de herintreder Ron Prins (na een paar jaar van afwezigheid terug bij de club). Fijn om dit soort specialisten binnen de vereniging te hebben. Heren nogmaals bedankt namens de rest van de deelnemers.

We kunnen vrij kort over de wedstrijd zijn, gezien het late tijdstip van de aanvang van de wedstrijd werd er besloten om geen kwalificatie te laten plaats vinden maar de computer een wedstrijdindeling te laten maken en in twee groepen van 4 werd er om de hoogste eer gestreden.

De nieuwe baanstukken zorgden nog wel voor wat oponthoud (letterlijk en figuurlijk) maar uiteindelijk is er dan toch een winnaar van deze wedstrijd gekomen. Arno reed met zijn Viper de meeste rondjes 126,32 gevolgd door de oud gediende Ron Prins met een BMW 121,33 en op de derde plaats Bas met een BMW op 118,32 rondes.

Heren volgende week vervolgen we het seizoen met een groep C wedstrijd, ik hoop weer op een vol startveld en een hoop strijd op de baan.

De notulist.

jun 05

BBQ MTRC

MTRC BBQ

 

Vrijdag 1 Juni was de jaarlijkse MTRC BBQ, voor deze keer bij de familie Zuiver in de tuin.

Niet iedereen was aanwezig en sommige waren erg vroeg.

Echter het weer zat niet mee, onder de uitgedraaide zonnescherm was net iets te weinig ruimte voor fatsoenlijk kokkerellen.

De garage werd vervolgens leeg geruimd en vakkundig ingericht als knusse vreetschuur.

Onder de half open garagedeur stond de BBQ en Steef kon los gaan.

We hebben heerlijk genoten van alles wat er klaargemaakt werd, en weggespoeld met de nodige biertjes.

De prijs uitreiking is tussen stukken vlees afgewerkt volgens de einduitslag van het afgelopen seizoen.

 

Op naar een mooi nieuw slotrace seizoen.

bijdrage van onze voorzitter

(Staat niet op de foto)

mei 16

Een geslaagde jaarvergadering op een bijzondere locatie!

De jaarvergadering vond dit jaar voor de verandering nu eens niet plaats in ons clubgebouw de “Vendeliers” in Wormer maar deze avond waren wij te gast bij onze sponsor RM Motorsport te Wormerveer waarvoor namens alle aanwezigen leden dank!

En een speciaal bedankje gaat uit naar Robert die e.a. in samenspraak met zijn werkgever heeft kunnen regelen. Super Robert!

In een inspirerende omgeving van BMW motoren en versnelling bakken hebben we met elkaar de agenda van deze vergadering in een ontspannen maar constructieve sfeer afgewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn na stemming diverse aanpassingen aangenomen voor de diverse klassen.
Jullie zullen binnenkort via de email een kort verslagje van deze avond aantreffen met daarin de aanpassingen/veranderingen die we met elkaar hebben besproken.

Kortom een goede jaarvergadering in een Automotive omgeving.

PS, Robert nog bedankt voor de spoedcursus automatische versnelling bakken reviseren.

Arno.

 

mei 01

Eind standen Seizoen 2017/2018

Bij deze de eind standen van het afgelopen seizoen

Uitslagen 2017 2018

Klasse 1e 2e 3e
Scaleauto Bas Dennis Edwin
GT / LMP Bas Edwin Stefan
Klasse 1 Andre Bert Edwin
Groep C Arno Bas Robert

 

 

apr 30

Jaarvergadering update

Lokatie is inmiddels bekend

De vergadering geschied op de

Samsonweg 88 wormerveer
Postcode is 1521RM

En zal om 19:30 open gaan

Oudere berichten «