«

»

mei 29

Dramatische ontknoping tijdens de laatste DTM wedstrijd van dit seizoen

Dramatische ontknoping tijdens de laatste DTM wedstrijd van dit seizoen.

(tevens de laatste DTM wedstrijd tot nader order, vanaf het nieuwe seizoen gaan we i.p.v. de DTM klasse de Scaleauto klasse rijden zoals afgesproken tijdens de laatste jaarvergadering)

 

Met nog 1 heat te gaan lag Bas met de gele Audi precies 6 ronden voor op de zwarte BMW van Arno.
Aan het einde van deze heat waren de rollen echter compleet omgedraaid en finishte Arno als eerste met 2 ronden voorsprong op Bas die als tweede eindigde en Edwin met de witte BMW die als derde over de finish kwam.

De grote pechvogel van deze wedstrijd was Bas die de gehele wedstrijd aan kop gereden had, maar tijdens de laatste heat te maken kreeg met een ongeconcentreerde Marshall langst de baan die tot twee maal toe verzuimde om de auto van Bas in de juiste baan terug te zetten (met alle gevolgen van dien) na een uitvlieger van Bas.

Arno die op het vinkentouw zat wist hier van te profiteren en ging met een dubbel gevoel en de winst aan de haal.

Was het onwennigheid aan de nieuwe baan of gebrek aan concentratie? Feit blijft wel dat dit soort foutjesĀ je collega racers de wedstrijd kunnen kosten, zeker als de snelheden omhoog gaan in het nieuwe seizoen enĀ neemt de kans op schades en het verliezen van een wedstrijd toe als de Marshalls niet snel en adequaat handelen.