«

»

mrt 23

Kleine groep coureurs met veel uitval in de klasse1 Race6

Het was weer eens lastig in de klasse1 om de boel heel te houden, echter was het weer André die daar het beste mee om weet te gaan.

Allereerst was het moeilijk na de eerste trainingsronden de auto goedgekeurd te krijgen.
2 coureurs hadden een te laag gewicht en de ander had te weinig bodemspeling.
Daardoor werd er pas tegen half 10 gestart met de kwalificatie.
Uiteraard is het belangrijk dat je de auto test op de baan en zorgt voor goede rijeigenschappen maar let a.u.b. ook eens op de zaken waan een auto voor de keuring aan moet voldoen?

Zo kunnen we volgende keer op tijd beginnen aan de race.

Tijdens de kwalificatie was het ondergetekende die de nummer 1 positie wist te bemachtigen, gevolgd door André en Bas. Iedereen klaagde over de grip maar je ziet door het lichte gewicht en het vermogen van de motoren dat je heel anders moet rijden met een klasse 1 dan met de andere klasse’s.

In de eerste heat waren er het minste problemen en moesten Richard de auto delen met Robert.
Robert kon daardoor nog wat verbeteringen aan de auto van Richard maken en hebben ze beiden de race goed kunnen uitrijden. Zo zien we dat we als club graag iedereen laten meedoen in iedere klasse.
De snelste in de eerste heat was Edwin gevolgd door Robert, Richard en een getergde Dennis die de auto maar niet lekker voor elkaar kreeg. Helaas viel Stefan uit door sleper-problemen.

Daarna was het de beurt aan de overige 4 snelle mannen.
En dat was een tumultueuze race waarin ondergetekende op koppositie lag maar door sleper-problemen toch een flink aantal ronden moest laten liggen. Ik kwam weer in de baan en wilde natuurlijk die achterstand zoveel mogelijk goedmaken. Dat ging niet zonder slag of stoot want in de bocht aan het einde van het rechte stuk klapte ik met Bas uit de bocht en had Bas schade en kon daardoor zijn mooie 2e positie niet vasthouden (sorry Bas).

Hierdoor kon André op zijn sloffen (Lift and Cruise) de race als winnaar uitrijden (Gefeliciteerd Andre)

Hierdoor was de uitslag als volgt

1 – André
2 – Edwin
3 – Bert
4 – Robert
5 – Richard
6 – Bas
7 – Dennis
8 – Stefan

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto’s:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top3: