«

»

okt 16

Een snelle en vlotte race! (en dat mag ook wel weer eens)

Alweer de tweede Scaleauto race van het seizoen en dit keer was er ruim voldoende tijd om ook weer een kwalificatie te rijden.
We waren deze avond met 9 rijders waardoor de baan lekker snel opgezet was en er al snel met trainen kon worden gestart.
Het bleek al snel in tegenstelling tot de afgelopen F1 race dat de baan behoorlijk grip had en er door iedereen snelle ronden gedraaid werden.

De kwalificatie was zoals wel vaker gebeurd was in het afgelopen seizoen een prooi voor onze Steef.
Maar zoals het afgelopen seizoen ook vaker gebeurde was deze 1e plaats tijdens de kwalificatie geen garantie voor een top klassering tijdens de wedstrijd.
Alleen had onze Steef ditmaal niet alleen met technisch malheur te maken maar ook fysiek had de vriendelijke Assendelver te maken met enige problemen, nadat hij in een slip raakte naast de wedstrijdleiding tafel en op een knie belanden.
Met een van pijn vertrokken gezicht heeft Steef de wedstrijd uit gereden maar een podium resultaat zat er helaas ook dit keer niet in.

De kwalificatie werd dus gewonnen door Steef met een tweede plek voor Arno en een derde plek voor Bas.

De wedstrijd werd in 2 heats verreden. Snelste man in deze eerste heat werd uiteindelijk Bert met 136,10 rondes en eindigde hiermee op een 6e plaats overall.
In de tweede heat werd uiteindelijk Bas de grote verliezer toen halverwege de wedstrijd zijn BMW snelheid begon te verliezen doordat het interieur langzaam maar zeker op zijn achterwielen zakte en daardoor begon aan te lopen.
Deze tweede heat werd uiteindelijk door Arno met 147,26 rondes gewonnen, een tweede plaats voor Dennis met 144,23 rondes en op de derde plaats Robert ook met 144 rondes maar 1 baanvak minder dan Dennis nl 23!

De notulist.

Klik hier voor de uitslag

Foto’s top3: