«

»

nov 02

Een Steefie, kent U die uitdrukking?

(een uitdrukking die enige uitleg behoeft)

Ons (veel te weinig genoemde) bijzonder gewaardeerde lid Stefan Neelen uit Assendelft heeft de afgelopen jaren op en om ons circuit meerdere keren bijzondere, eigenlijk moet ik schrijven hele bijzondere pech momenten gekend.

En bij weer zo’n bijzonder pech moment werd er “spontaan” de uitdrukking een “Steefie” geboren. Dus als er nu op of om het circuit geroepen wordt “een Steefie” neem dan maar van mij aan dat er weer iets heel bijzonders gebeurd is.

Dan even terug naar de race avond van 01-11-2018, deze avond werden er weer twee race klassen achter elkaar afgewerkt de GT en LMP klasse, en mede hierdoor werd het een lange intensieve race avond!

Er waren deze avond in eerste instantie 9 leden aanwezig, maar Ron Driessen moest i.v.m. werkzaamheden vroegtijdig afhaken waardoor er met 8 leden aan de wedstrijd werd begonnen.

Er werd met de kwalificatie van de GT klasse begonnen en deze werd door Dennis met de gele BMW Cityline design gewonnen op de voet gevolgd door Bas en op de derde plaats Bert.
Deze drie zaten op een haar dikte afstand van elkaar, hoezo close kwalificeren? De race zelf werd een prooi voor Bas, gevolgd door Dennis en met Bert weer op de derde plaats was het GT podium compleet.

Klik hier voor de gt race 2 uitslag (er staat in de pdf alleen group c maar dat kan je negeren)

Foto’s parc fermé GT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s auto’s Heat 1 GT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s auto’s Heat 2 GT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s Top3 GT Race 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede race van de avond werd dus de LMP klasse, er werd gestart in de GT kwalificatie modus. Dus de uitslag van de GT kwalificatie werd ook de start opstelling van de LMP klasse om nog wat tijd in te lopen op deze lange race avond.

Na zeer veel spektakel en diverse vette “Steefies” (volgens ondergetekende lagen de onderdelen van zowel de GT bolide als de LMP van Stefan over het gehele circuit verspreid) hadden we een verrassende uitslag, op de eerste plaats eindigde deze avond Bert (wat liep je auto hard Bert) met op de tweede plaats gevolgd door Bas (strakke race!) en op een derde plaats Arno met een lease auto van Dennis.

Het vermelden waard is nog wel het teleur stellende optreden van een ander zeer gewaardeerd lid nl. Edwin Boerwinkel. Zowel de GT als de LMP wedstrijd verliep dramatisch. Met als absolute dieptepunt de bijna totall-loss op het rechte eind na een aanrijding met Bert. En dan ook nog op je donder krijgen tijdens de LMP wedstrijd.
Nee het zat je niet echt mee Ed. Maar zoals je zelf al aangaf: I’LL be back!

klik hier voor de LMP race 2 uitslag

De notulist.

Foto’s Top3 LMP race 2