«

»

nov 13

Als de kat van huis is …………………..

Ja, de kat in dit geval is ons bijzonder gewaardeerde lid Edwin Boerwinkel hij moest zich gisterenavond helaas met een rug blessure afmelden voor de tweede F-1 wedstrijd van dit seizoen. De eerste wedstrijd in deze klasse was nog wel een prooi voor onze man uit Assendelft maar door zijn blessure moest hij dit keer de winst aan een ander overlaten.

Zonder Edwin maar met de 10 overige leden reden we dus deze avond de 2e  F-1 wedstrijd van dit seizoen. De baan was rap opgebouwd en de training verliep voor de meeste van ons soepel al waren er hier en daar wat problemen met het vinden van de diverse rempunten.

De kwalificatie werd door Ron Prins gewonnen met op een tweede plaats Arno gevolgd door Dennis op de derde plaats. Bas en Andre maakten de top 5 compleet.

De wedstrijd die volgde stond bol van het spektakel, de open wiel klasse staat altijd garant voor spektakel zowel op als naast en onder de baan.

Opvallend was dat Dennis grote problemen had om zijn rempunten te vinden en meerdere keren keihard de boarding opzocht. meerdere rijders hadden hier trouwens in meer of mindere maten last van. De F-1 klasse blijft een mooie maar wat lastigere klasse om te rijden en vraagt wat meer vinger spitzen gevoel dan de andere klassen.

Zo zagen we dat ons lid Bert na een enorme klapper in de tweede heat van de wedstrijd met materiaal pech al snel klaar was voor deze avond..

Ook Stefan ons wel bekende lid uit Assendelft kampte deze avond ook met wegliggingsproblemen en dat resulteerde zelfs in een enorme uitvlieger die eindigden met een enorme klap onder de baan. (Steef je auto wordt hier echt niet mooier van hoor!)

Ron Driessen echter reed een strakke race en eindigde uiteindelijk op een fraaie 6e plaats. Nadat de rookwolken waren opgetrokken en de baan weer vrij gemaakt was van de diverse auto onderdelen kon de balans van deze avond worden opgemaakt.

De race werd gewonnen door Ron Prins met op een tweede plaats Arno gevolgd op de derde plaats door Bas. Robert en Dennis maakten dit keer de top 5 compleet.

De notulist.

 

Klik hier voor de volledige uitslag