«

»

nov 26

Classic enduro: Le Mans 1988

(maar nu bij Speed 74 in Hardinxveld Giessendam)

Voor deze wedstrijd waren 10 teams waaronder 4 van MTRC ingeschreven.
Met de 4 teams van MTRC ( we rekenen het KAF team maar gemakshalve ook als MTRC team) trokken we afgelopen zaterdag naar de slotrace club: “Speed 74” (een van de oudste slotrace clubs van Nederland!)

Tijdens een van de vele classic evenementen die deze club jaarlijks organiseert werd er deze keer de Le Mans 24 uur wedstrijd van 1988 gereden.

Als MTRC waren we tijdens deze wedstrijd dus vertegenwoordigt met in totaal 4 teams.
-Team AEG Olypia met de fraaie Sauber C9 gereden door Bas, Jop en Edwin.
-Team KAV met de Jaguar XJR 9 LM gereden door Ron, Joop en Andre.
-Team RM Motorsport met de Porsche 962c Shell, gereden door Robert, Ron en Stefan.
-Team DEAR Racing met de Porsche 962c Blaupunkt, “gereden” door Dennis, Arno en Bert.

Gezelligheid, het ontmoeten van oude bekenden en een prima verzorgde catering, ervaring opdoen en in 1 geval zelfs het weer met beide beentjes op de vloer gezet worden, zijn een aantal steekwoorden, die op deze dag van toepassing zijn geweest.

Uiteindelijk wist het team AEG Olympia zich namens MTRC het beste te kwalificeren met een meer dan verdiende 5e plek overall in de wedstrijd! Hoe dit zich vertaald naar een definitieve eindstand welke gecombineerd wordt met het concours de élégance weet ik op het moment van dit schrijven niet. Wel weet ik dat de Sauber er zeer goed uit zag.

Op een 6e plek overall in de wedstrijd het team van KAV die tijdens de laatste heats nog te kampen kregen met problemen en hierdoor misschien wel een zeker lijkende 5e plek verloor aan het team van AEG Olympia.

Op de 8e plek overall een prima prestatie neergezet door het team van RM Motorsport Waar Ron Driessen zijn endurance vuurdoop kreeg en zich zeer goed staande wist te houden in het race geweld om hem heen! Prima werk mannen, Robert had een goede auto neergezet waar ze probleemloos mee hebben kunnen rijden.

En op de 10e en laatste plaat het team van DEAR Racing of eigenlijk DE BEAR racing, ik kan hier heeeeeel kort over zijn, het team had een niet of nauwelijks te rijden auto en helaas maar wel terecht een 10e overall plaats. De verwachtingen van dit team waren hoog gespannen maar kwamen totaal niet uit, vervelend maar waar, ik heb begrepen dat Dennis en Bert toch nog een gezellige dag hebben gehad, Arno schijnt daar nog steeds iets anders over te denken.

uiteindelijk hield het team er nog wel een fraaie stimulering (Tamiya Toyota) prijs aan over namens de organisatie als pleister en dikke lagen Duck tape op de wond.

Al met al voor de meeste teams een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar in 2019.

Ik wil vanaf deze plaats de club, organisatie en het bar team van Speed 74 nogmaals bedanken voor de prima dag.

De notulist.