«

»

jan 11

Het december gevoel nog niet helemaal kwijt…….

(Maar na afloop was het toch 10 januari 2019)

Ja alweer de 1e wedstrijd in het nieuwe jaar. Dit keer stond de 4e Scaleauto wedstrijd van het seizoen op het programma.
En alsof het nog steeds december was, chocolade bij de koffie, “wijze” gasten uit het oosten (of was het uit het westen?) en een wedstrijdleiding die links en rechts cadeautjes uitdeelde, kortom nog een echt december gevoel bij MTRC.
Helaas waren om verschillende redenen,  Ron Driessen en Bas Zuiver afwezig.

De kwalificatie werd met een rappe 5,535 een prooi voor Dennis gevolgd door Robert met 5,540 en Stefan met een snelste ronde in 5,590 seconden.

Omdat er deze avond 10 deelnemers aanwezig waren werd de wedstrijd in 2 heats van 5 deelnemers gereden.
In de eerste heat viel het op dat Bert problemen had met een motor tandwiel dat los liep, en Arno er na twee heats mee stopte omdat de Gele Audi stil viel met een motor die het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, kortom een Scaleauto motor minder.
Uiteindelijk was het Joop die deze (B) heat op zijn naam wist te schrijven met in totaal 136 ronden.

Dat dit niet voldoende zou zijn voor de eindoverwinning bleek al snel in de (A) heat waarbij Ron, Robert, Dennis en Stefan meteen de toon zetten met snelle ronde tijden op enige afstand gevolgd door Edwin.
Nadat het tot de laatste twee heats spannend bleef met close-racing was het Dennis die met een ronde voorsprong er met de winst vandoor ging, gevolgd door Ron op de tweede plaats en Robert op de derde plaats.

Zo de kop in het nieuwe jaar is er weer vanaf en volgende week vervolgen we het seizoen met een Groep C wedstrijd heb ik begrepen.

De notulist.

 

Klik hier voor de gehele uitslag (let op in de pdf staat klasse1 maar is wel de juiste uitslag van de scaleauto race4)

Foto’s startveld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s top3: