«

»

apr 08

Hoeveel pech kun je als slotracer in 1 seizoen hebben?

Hoeveel pech kun je als slotracer in 1 seizoen hebben?

( Meer hierover verderop in dit stukje)

Ja alweer de 6e wedstrijd in deze Groep C serie, de groep C klasse is een van de oudste klasse bij de MTRC en bij de meeste van ons ook de meest favoriete klasse.

We waren op deze clubavond met 11 mensen aanwezig, we hadden deze avond naast de vaste leden (op Ron Driessen na) een gastrijder die door onze Bert was meegenomen.
René is een vaste bezoeker van de club in Zwanenburg in de 1/32 klasse en rijd sporadisch ook 1/24 wedstrijdjes.

Nadat de baan vlot op de tafels lag werd er al snel getraind en de grip op de baan was op een baan na (de groene) goed te noemen.
Rond 9.00 uur werd er begonnen met kwalificeren waarbij de trend van de afgelopen weken weer werd voort gezet met een zeer snelle kwalificatie waarbij iedereen ook de gastrijder onder de 6 seconden grens bleven.
De kwalificatie tijden zaten zo dicht op elkaar dat tussen de 1e tijd van Dennis met een snelste rondje in 5,530 seconden en de nummer 11 onze gast René slecht 4 tienden van een seconde zaten, zijn snelste rondje ging in 5,994 seconden.

Ja en als je dan niet helemaal scherp tijdens de kwalificaties bent kan het dus gebeuren dat je in de eerste heat namen tegen komt die daar op het eerste gezicht niet zou verwachten.

In deze eerste heat met 6 personen waren het al snel Bas en Arno die de toon wisten te zetten en elkaar het vuur aan de schenen wisten te leggen waarbij uiteindelijk Bas met 147,08 ronden en Arno met 145,09 ronden gevolgd door Andre met 139,15 en Richard met 138,23 ronden en Robert en René met respectievelijk 116 en 109 ronden wisten te finishen.

Wie deze wedstrijd avond helemaal niet wist te finishen was ons lid Bert Bouwknegt de man uit het hoge Noorden die voor de zoveelste keer in dit seizoen moest afhaken met PECH, dit keer gaf alweer ik geloof zijn derde motor de geest.
En Bert keerde enigszins moedeloos huiswaarts richting Den Helder.
En dan heb je het al zo druk met je werkzaamheden en dan denk je lekker een avondje te gaan ontspannen en dan gebeurd dit weer.
Bert hoeveel pech kun je als slotracer nog hebben dit seizoen? Ik hoop wel dat je de motivatie weer kunt opbrengen om a.s. donderdag de GT wedstrijd te komen rijden en mocht je onverhoopt ergens mee geholpen willen worden, er staan diverse race collega’s klaar om daar waar mogelijk je te helpen!

Ok, en dan hadden we ook nog de Heat met de “snelle “mannen, deze heat werd door Dennis gedomineerd en hij reed dan ook al snel een paar ronden weg op de rest en was vervolgens ook niet meer in te halen. Ron Prins en Stefan hebben samen met Edwin nog wel diverse pogingen gedaan maar er was deze avond geen houden aan en Dennis  wist dan ook deze heat en wedstrijd met een totaal aantal ronden van 149,14 winnend af te sluiten.
Dat Bas en Arno er in de eerste heat ook een aardig tempo op na hadden gehouden bleek wel uit de eind uitslag, na Dennis was het Bas op de tweede plaats met 147,08 ronden en Arno met 145,09 ronden op de derde plaats over all.

Kortom weer een fijne race avond, met hoogte en diepte punten, maar bovenal gezelligheid en kameraadschap.

Heren a.s.donderdag een GT wedstrijd, we rekenen weer op een groot aantal deelnemers.

De notulist.

Klik hier voor de uitslag van de 6e race Groep C